Kostnader

 

Medlemsavgift

Det går bra att testa på tre träningar gratis, sedan krävs medlemskap i klubben för att få träna. Aktuella medlemsavgifter är:

  • Träningsavgift, 300 kr/termin
  • Familjerabatt, 1000 kr/år
  • Medlemsavgift, 150 kr/år (OBS, medlemsavgift ingår i träningsavgiften)

Bankgiro: 5382-8612

Graderingsavgift

Vid gradering måste en administrativ avgift betalas. Till och med brunt bälte kostar det nånstans mellan 100-200 kr per gradering i administrationsavgift. Det första året är det vanligt att hinna med två graderingar, sedan brukar det bara bli en per år.

Utrustning

Till en början behövs bara vanliga, oömma kläder, helst långa byxor. Vi tränar barfota så inga dyra träningsskor behövs. En vattenflaska rekomenderas dock starkt.

För att få bära sitt bälte när man väl graderat sig så måste man ha en träningsdräkt (kallad ”gi” eller ”dogi”). Inom taido används en gi (träningsuniform) med vit jacka samt svarta byxor av japansk modell kallad ”hakkama”. För den som inte tränat så länge eller inte vuxit klart än rekomenderas att köpa en billigare, helvit karategi. Företaget Budo Nord har en modell som heter Empi och kostar ca 400 kr. De säljer även taidogi som kostar ca 1 800 kr. Två av Budo Nords  återförsäljare är Budo & Fitness och SBI Sport. Försök gärna att samordna beställningar och inköp med andra i klubben så kan ni få ner fraktkostnaden.