Träna!

För alla över 8 år!

Alla som är i året de fyller 8 eller uppåt är välkomna att träna hos oss. Nybörjarkurser brukar anordnas varje vår och höst i samband med skolornas terminstarter. Håll utkik efter affischer och på vår Facebooksida efter nyheter och annat. Klubbens ordinarie träning följer skolterminerna och träningen är inställda på röda dagar

Aktuella träningstider är:
Tisdagar 17.30 till ca 19.00

Torsdagar 17.30 till ca 19.00

Lördagar: Efter överenskommelse med tränare

OBS! (25/3-2020):

Meddelande från Orust kommun:
“Vi stänger alla våra idrottshallar och gymnastiksalar under perioden 26 mars till 13 april. Vi behöver omfördela våra resurser för städningen väljer därför bort att städa dessa lokaler. Det gäller både för skolans verksamhet och för våra föreningars verksamhet utanför skoltid”

OBS! (14/4-2020)

För att vår träning skall kunna fortsätta så har vi kommit fram till en lösning:

Vi tränar ute!

Första träningstillfället kommer att vara 21/4 kl. 17.30.

Istället för att vi tränar inne i sporthallen tränar vi på de stora gräsområdena vid skateboardrampen bredvid Henåns skola. Du behöver då vara ombytt när du kommer dit. Du måste inte ha på dig din dräkt, men vill du det så se till att du väljer svarta byxor!

Regnar det ställer vi in det träningstillfället.

Glöm inte! Mår du inte bra, stanna hemma!

 

Vid frågor kontakta Stefan.

Utrustning

Första terminen räcker det bra med vanliga träningskläder, helst långa byxor, och glöm inte att ta med vattenflaska. Inga träningsskor behövs, vi tränar barfota. För att få bära sitt bälte när man väl graderat sig så måste man ha en träningsdräkt (kallad “gi” eller “dogi”). För tävling i fight-inriktade grenar rekommenderas även vissa skydd (läs kostnader).

 

Försäkring

Alla klubbens medlemmar är försäkrade på väg till och från samt under träning. Mer info om försäkringen finns hos Svenska Budo- och Kampsportsförbundet.

Gästträning

Orust Taidoklubb Taiki, Taidokan i Stenungsund och Kungälvs Taidoklubb har av tradition en stående överenskommelse om att ta emot varandras medlemmar på sina träningstillfällen. Orust Taidoklubb tar gärna emot besökare även från andra klubbar och andra klubbar tar troligtvis gärna emot våra medlemmar, men det skadar inte att hör av sig i förväg.

Vi tränar i Henåns Sporthall som ligger bredvid Henåns skola. Vi tränar i den lilla salen, även kallad “skytte-salen”.

 

Här finns vi:

 

Få information när nya inlägg publiceras

 

Gillar du vår sida? Glöm inte att gilla oss på Facebook också!