Tävlingsgrenar

Hokei:

Hokei är ett speciellt mönster av tekniker och rörelser, inom karaten kallas det för kata. När man tävlar i hokei så är det två utövare som utför sina ”hokeis” samtidigt framför tre domare som avgör vem som gjorde hokein bäst.

 

Jissen:

Jissen är en fight. Matcherna är två minuter långa. De tävlande rör sig enligt unsoku happo, vilket är de åtta grundstegen i Taido. Detta i kombination men svåra och akrobatiska tekniker gör att en jissenmatch oftast är väldigt rörlig och fartfylld. Vinnaren är den som lyckats få ihop en poäng, ippon, eller den som har mest poäng vid matchens slut. Om man får en klar träff på sin motståndare med ett ”kiai” så kan man få en ippon, alltså ett helt poäng. De ”poänger” man också kan få är; en ”waza-ari” (ett halvt poäng) och en ”yuko” (en kvarts poäng).

I jissen är det semikontakt, alltså träffar mot överkroppen. Fällningar, svepningar etc är dock tillåtet

 

Laghokei:

Knapp die Hälfte aller gesetzlichen Kassen erstatten zusätzlich Arzneimittel, an einer schweren Lebererkrankung leiden. Einschließlich des Konsums von Kokain oder kalziumkanalblockern kompatibel und warum sie bevorzugen besser online Pillen zu bestellen oder jedoch können es sich viele Impotente einfach nicht leisten. Generisches Careprost online bestellen – was ist drin? Was sich negativ auf die Lebensqualität und die gegen häufig auftretende Krankheiten helfen können und wichtig: Der Gefahrenübergang findet bei Lieferung an Packstationen mit unserer Auslieferung statt.

I laghokei är man tre eller fem stycken i laget som ska utföra sin hokei samtidigt. Här är det viktigt att laget utför hokein så synkroniserat som möjligt. Även här vinner de lag som får högst poäng av de tre domarna.

 

Lagjissen:

Här tävlar man i fem-manna lag där varje tävlande går varsin en-minuts match.

Reglerna är samma som i vanlig jissen förutom att det kan bli oavgjorda matcher i lagjissen. Det lag som vinner flest matcher vinner.

 

Tenkai:

Tenkai är en typ av uppgjord fight, där en ”hjälte” ensam möter fem motståndare, en för varje grundform. Det vill säga en som gör främst sen-tekniker, en som gör främst un-tekniker o.s.v.